You are currently viewing GUVERN: Guvernul îşi va asuma consolidarea infrastructurii cu risc seismic

GUVERN: Guvernul îşi va asuma consolidarea infrastructurii cu risc seismic

  • Post category:GUVERN

Guvernul îşi va asuma punerea în practică a deciziilor legate de consolidarea obiectivelor de infrastructură care prezintă risc seismic şi că va asigura fondurile necesare pentru ca lucrările să înceapă cât mai repede, informează Agerpres.
Premierul Nicolae Ciucă a declarat că a discutat cu preşedinţii consiliilor judeţene şi a decis asumarea „primului proiect guvernamental în care Guvernul să îşi asume şi să pună cu adevărat în practică deciziile legate de întărirea, de consolidarea infrastructurii, astfel încât să avem conştiinţa că am făcut ceea ce trebuie să rezistăm cât mai bine în faţa unor astfel de calamităţi”.

Primul-ministru a fost întrebat dacă Guvernul va aloca şi un buget sau dacă a identificat surse de finanţare pentru aceste lucrări de consolidare.
„Lucrăm la toate chestiunile acestea. Cel puţin, pentru tot ceea ce înseamnă obiective prioritare, pe risc seismic I, punem la dispoziţie toate fondurile pe care Guvernul le are astfel încât să putem să demarăm lucrările de consolidare.
Până în acest moment n-am putut să constatăm decât abordări de tip reactiv, care s-au concretizat în planuri şi documente, nefiind transpuse în practică.
Am luat decizia că este absolut obligatoriu, şi Guvernul trebuie să-şi asume această responsabilitate, să se implice la nivel de Guvern, să coordoneze de la nivelul Guvernului activitatea tuturor acestor instituţii, pentru că nu vorbim doar de ministere, ci sunt şi instituţii care nu au legătură cu Guvernul, pentru a coordona implementarea şi a verifica implementarea acestor măsuri.
Până în momentul de faţă avem o reacţie de moment, chiar asta le-am spus şi preşedinţilor consiliilor judeţene astăzi. De fiecare dată avem această reacţie şi avem acel entuziasm că avem impresia că a doua zi începe să se întâmple ceva şi că se rezolvă problema.
Iată că nu s-a întâmplat aşa şi de-a lungul timpului a fost doar reacţia de moment, fără ca ea să fi fost dusă la bun sfârşit. În acest moment, Guvernul îşi asumă să ducă la bun sfârşit ceea ce ne-am propus„, a declarat Ciucă.