You are currently viewing GUVERN: Normele metodologice pentru „Legea consumatorului vulnerabil” au fos adoptate

GUVERN: Normele metodologice pentru „Legea consumatorului vulnerabil” au fos adoptate

  • Post category:GUVERN

Guvernul a adoptat normele metodologice pentru punerea în practică a Legii consumatorului vulnerabil, fiind astfel definite atribuţiile tuturor părţilor implicate în implementare, a anunțat ministrul Muncii, Raluca Turcan.
„O altă măsură pe care a adoptat-o Guvernul astăzi este cea referitoare la adoptarea normelor metodologice pentru punerea în practică a Legii consumatorului vulnerabil. În felul acesta am definit atribuţiile tuturor părţilor implicate în implementarea Legii consumatorului vulnerabil. Ţin să menţionez că Legea de protecţie a consumatorului vulnerabil se completează cu ordonanţa de compensare a facturilor pentru consumatorii casnici pe care am iniţiat-o împreună cu Ministerul Energiei”.
Raluca Turcan a precizat că a fost majorat nivelul de venituri până la care au acces la Legea consumatorului vulnerabil persoanele aflate în risc de sărăcie energetică.
„Până la 1.386 de lei pe persoană în cadrul unei familii sau 2.053 de lei pentru persoana singură pot să acceseze Legea consumatorului vulnerabil, ceea ce înseamnă, pe de o parte, subvenţionarea facturilor şi pe de altă parte un supliment la energia consumată, care de asemenea se scade din factură”, a precizat ministrul Muncii.