You are currently viewing PRIMELE 36 DE BLINDATE „PIRANHA V” URMEAZĂ SĂ FIE LIVRATE  BATALIONULUI 26 INFANTERIE SCORPIONII ROȘII

PRIMELE 36 DE BLINDATE „PIRANHA V” URMEAZĂ SĂ FIE LIVRATE BATALIONULUI 26 INFANTERIE SCORPIONII ROȘII

  • Post category:MApN

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a anunțat luni seară că primele 36 de blindate PIRANHA V vor pleca în zilele următoare spre beneficiarii finali, Batalionului 26 Infanterie Scorpionii Roșii de la Craiova.
Oficialul a precizat că livrarea are loc după ce vehiculele au trecut cu bine de etapa recepției calitative la Uzina Mecanică București.

Ministrul s-a declarat încrezător că acestea vor trece cu bine și testarea operațională, și se vor integra foarte bine în unitățile Armatei Române, “care au mare nevoie de un vehicul care să le asigure mobilitate, putere de foc mărită, dar și protecție sporită atunci când își îndeplinesc misiunile”.

Nicolae Ciucă a mai afirmat că “acordul politic național privind creșterea finanțării pentru Apărare ne-a oferit cadrul necesar implementării unor politici de înzestrare coerente și ne-a permis să demarăm și să susținem programe de înzestrare credibile, ale căror rezultate au început să se vadă”.

În acest sens, ministrul a menționat că, în luna august, România a primit primele două avioane F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor completa prima escadrilă de aeronave multirol a Forțelor Aeriene. De asemenea, în septembrie, Armata României a primit un sistem de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune din lume PATRIOT, primul din cele șapte comandate de țara noastră.

Totodată, potrivit ministrului, în perioada următoare, până la sfârșitul anului 2020, Armata României va mai primi două aeronave multirol F-16 Fighting Falcon și peste două sute de autocamioane militare în diferite configurații, iar la începutul lui 2020, țara noastră urmează să primească primul sistem de rachete sol-sol HIMARS.

Ministrul și-a exprimat satisfacția că, de acum înainte, celelalte transportoare contractate vor fi produse în România, iar mentenanța lor se va face tot în țară, și a adăugat că speră că următorul lot de blindate PIRANHA V va fi livrat militarilor în mai puțin de un an.