You are currently viewing IPJ DÂMBOVIȚA:  ȘASE BĂRBAȚI AU CONDUS BĂUȚI IAR ALȚI TREI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

IPJ DÂMBOVIȚA: ȘASE BĂRBAȚI AU CONDUS BĂUȚI IAR ALȚI TREI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

  • Post category:Poliția

Polițiștii de la rutieră au desfășurat activități pentru prevenirea producerii unor accidente de circulație și combaterea încălcării de către participanții la trafic a normelor referitoare la deplasările pe drumurile publice.

În urma controalelor efectuate, polițiștii au depistat, pe raza localităților Găești, Pătroaia Vale și Morteni, trei bărbați în timp ce conduceau autoturisme fără a poseda permis de conducere.

Totodată, unul dintre bărbați avea autorizația provizorie de circulație a autovehiculului expirată din cursul lunii decembrie 2020, iar altul se afla sub influența băuturilor alcoolice, în urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0.90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Alți 5 bărbați din localitățile Moreni, Bungetu, I.L. Caragiale, Mogoșani și Mănești, cu vârste cuprinse între 18 și 46 de ani, au fot surprinși de polițiști în timp ce conduceau autovehicule pe raza județului, deși se aflau sub influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorii auto au prezentat alcoolemii cu valori cuprinse între 0.45 și 0.82 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice necesare în vederea stabilirii cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În toate situațiile, în cauză, polițiștii au întocmit dosare penale, efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

IPJ DÂMBOVIȚA