You are currently viewing MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: Pacienții nevaccinați împotriva COVID-19 au dreptul să ceară testarea gratuită la internarea în spital

MINISTERUL SĂNĂTĂȚII: Pacienții nevaccinați împotriva COVID-19 au dreptul să ceară testarea gratuită la internarea în spital

  • Post category:Sanatate

Pacienții nevaccinați împotriva COVID-19 au dreptul să ceară testarea gratuită la internarea în spital, a anunțat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.
„Este dreptul pacientului să ceară testarea gratuită atunci când se internează în spital”, a declarat ministrul Sănătății, care spune că INSP a aprobat o metodologie în acest sens.
Metodologia ar putea fi extinsă și la părinții care se internează împreună cu copiii, mai spune Ioana Mihăilă. În plus, spitalele au posibilitatea de a crea zone-tampon unde să cazeze pacienții care se testează înainte ca rezultatul testului să fie gata.
Declarațiile vin în contextul în care spitalele nu primesc în acest moment pacienți nevaccinați împotriva COVID-19 decât după ce aceștia fac test PCR, iar rezultatul este negativ. Multe spitale trimit pacienții să facă aceste teste contra cost, la laboratoare private. În cele mai multe spitale publice, doar în unitățile de primiri urgențe ,UPU, se fac teste rapide gratuite oferite de spital.