You are currently viewing MINISTERUL SANATATII: În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment

MINISTERUL SANATATII: În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment

  • Post category:Sanatate

Ministerul Sănătății atrage atenția că în România nu se înregistrează epidemie de gripă, iar numărul cazurilor înregistrate pana acum este cu mult mai mic decât în aceeași perioadă a anului trecut.
„În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.
Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe DOAR dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu.
Pentru părinți: Evitați trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.
Reamintim: Virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice. Optați pentru tratament simptomatic și asigurați-vă că pacienții sunt bine hidratați,” transmite Ministerul Sănătății.