You are currently viewing PHOENIX GYMNASTICS: Aur pentru Dâmbovița la Cupa Nadia Comăneci

PHOENIX GYMNASTICS: Aur pentru Dâmbovița la Cupa Nadia Comăneci

  • Post category:Sport

Șase gimnaste din Dâmbovița, care se antrenează la Phoenix Gymnastics Târgoviște, au concurat la cea de-a 8-a ediție a competiției de gimnastica artistica „Cupa Nadia Comăneci” ce s-a desfășurat in acest weekend la Onești.
Evoluțiile gimnastelor la cele patru aparate (sărituri, paralele, bârna, sol) au demonstrat că nivelul gimnastelor din Târgoviște continua să crească, în ciuda lipsei unei săli de performanță.
Karina Cristea, care a concurat la categoria de 12 ani a cucerit medalia de aur la bârna cu un exercițiu de dificultate mare, gimnasta reușind să depășească cele mai bune gimnaste de la Deva, Onești și București.

Aceasta victorie reprezintă prima medalie individuală de aur pentru Târgoviște la o competiție de gimnastica artistică.
Alte două gimnaste ale Phoenix Gymnastics au fost premiate la categoria 9 ani, Alicia Mărculescu – locul 7 la individual compus si Alessia Mătușă – locul 6 la bârnă.
Evoluțiile gimnastelor au fost apreciate și de Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, care a fost prezent la Onești pentru a asista la concurs.
Delegația Phoenix Gymnastics Târgoviște a mai avut în componență pe Natalia Sandu (12 ani), Raisa Nanciu (11 ani) și Sofia Bănescu (11 ani).
Gimnastele sunt antrenate de Annemarie Duncan și Monica Baciu.