You are currently viewing MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Din 27 aprilie, șoferii vor primi e-mail cu avertizarea că le expiră rovinieta

MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Din 27 aprilie, șoferii vor primi e-mail cu avertizarea că le expiră rovinieta

  • Post category:Actual

Măsura are scopul creșterii încasărilor la buget și reducerii numărul persoanelor care uită să își înnoiască rovinieta.
Conducatorii auto din România vor primi o notificare pe email prin care să fie anunțați că le expiră rovinieta începând cu data de 27 aprilie 2022.
Pentru a primi notificarea, șoferii trebuie să își comunice adresa de e-mail atunci când o plătesc.
Pentru a putea fi înștiințat prin email, șoferul trebuie să aibă cumpărată o rovinietă valabilă pentru 30 de zile sau mai mult. Așadar, cei care cumpără rovinietă doar pentru o săptămână, de exemplu, nu vor fi înștiințați atunci când taxa de drum va expira.
Ministerului Transporturilor spune ca măsura are scopul creșterii încasărilor la buget și reducerii numărul persoanelor care uită să își înnoiască rovinieta.
”Este, practic, o facilitate pentru acei șoferi uituci pentru a-i ajuta le oferim această facilitate. Nu este obligatoriu, dar cei care vor își vor da adresa de e-mail iar noi le vom trimite această notificare anunțându-i că le expiră rovinieta într-o anumită perioadă”, a declarat Alin Șerbănescu, purtătorul de cuvânt CNAIR.