You are currently viewing TARGOVISTE: Circulație închisă pe Aleea Coconilor între Calea Domnească și intrarea în Parcul Chindia

TARGOVISTE: Circulație închisă pe Aleea Coconilor între Calea Domnească și intrarea în Parcul Chindia

  • Post category:Actual

De astăzi, Primăria Târgoviște începe lucrările de restaurare, consolidare și punere în valoare a monumentului istoric de clasa A, “Poarta Dealu – Vânătorilor”, datând din secolul al XVII-lea.
Strada Aleea Coconilor va fi închisă circulației auto și pietonale, pe tronsonul cuprins între Calea Domnească și intrarea în Parcul Chindia. Pentru accesul în zonă vor putea fi folosite 2 rute alternative, respectiv strada Nicolae Dobrin (acces dinspre strada Justiției), cu intrare/tranzit prin parcarea stadionului, precum și strada Cornel Popa.
„Execuția vizează, în linii mari, refacerea, în tehnică tradițională, folosindu-se cărămidă de epocă, a celui de-al doilea arc al porții și a bolții dintre cele 2 arce, refacerea zonelor de zidărie degradată cu același tip de cărămidă, refacerea integrală a paramentului și rostuirea acestuia, urmată de operațiunea de protejare, punerea în valoare a monumentului istoric prin realizarea unui sistem de iluminat arhitectural și stradal în concordanță cu amplasamentul, refacerea pavajului.
Pentru a reveni la imaginea istorică, pe acest sector de drum nu vor exista trotuare, circulația pietonală va fi demarcată de cea auto prin bolarzi cilindrici din piatră, cu diametrul de 25 cm. Zidurile din subteran se vor marca prin caramidă de pardoseală.
Proiectul își propune și mărirea gabaritului de liberă trecere pe sub Poarta Vânătorilor, sporirea siguranței circulației și îndepărtarea pericolului de a se deteriora poarta.
Zona pentru care s-au proiectat lucrările de reamenajare și asfaltare drum și trotuare este în lungime de 110 m, cu excepția zonei de sub Poarta Vânătorilor (36 m) care va fi realizată de catre I.N.P. Bucuresti, cu pavaj specific, intervențiile vizând o suprafață vastă, nu numai monumentul în sine”, ne informează primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.