Meteorologii ANM avertizează că la peste 1800 m stratul de zăpadă proaspătă și recentă de la suprafață a continuat să crească, fiind puternic tasată de vântul puternic, care a format astfel noi plăci de vânt pe versanții nordici. Stratul mai vechi aflat dedesubt este format din zăpadă întărită, având intercalate și cruste subțiri de gheață. Vijelia a depus zăpada în zonele adăpostite și pe văi, unde sunt prezente acumulări însemnate de zăpadă.
Vântul puternic va duce la formarea de noi plăci de vânt pe versanții cu nordici, iar în zonele adăpostite vor crește acumulările deja însemnate de zăpadă. Pe pantele suficient de înclinate se pot declanșa avalanșe de dimensiuni medii, prin alunecarea zăpezii proaspete peste stratul mai vechi, sau prin ruperea și alunecare plăcilor de vânt, riscul fiind amplificat la supraîncărcări.
În zona 1500-1800 m, peste stratul de zăpadă existent, de dimensiuni mai reduse, se va depune un strat nou, local consistent, astfel încât, mai ales la supraîncărcări, vor fi condiții de avalanșe de mici dimensiuni.
Cerul va fi mai mult noros, iar pe arii mai extinse se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent.
Vântul va continua să sufle tare, cu rafale de 60-70 km/h în majoritatea
masivelor, iar pe creste vor atinge și depăși 100…110 km/h, viscolind ninsoarea și reducând vizibilitatea. Local se va semnala ceaţă, asociată pe creste și cu depunere de chiciură.
Temperaturi minime, la peste 1800 de metri vor fi cuprinse între -6 la -3 grade, în timp ce la altitudini de sub 1800 m acestea se vor situa între -4 și 2 grade Celsius, iar maximele termice vor varia între -2 grade la altitudini mai mari și până la 8 grade Celsius, pe versanții însoriți.
