You are currently viewing EDITORIAL: Câștigarea președenției PNL, sau…”Marea încălecare”

EDITORIAL: Câștigarea președenției PNL, sau…”Marea încălecare”

  • Post category:Editorial

Anunțul Președintelui PSD Marcel Ciolacu privind o moțiune de cenzură împotriva guvernului Cîțu vine intr-o perioadă complicată din multe puncte de vedere.
În plan declarativ Psd nu are ce face -trebuie să arate că este liderul opoziției și să aducă în prim planul public temele critice, criza iminentă economică, socială, politică, precum și posibilitatea de demitere a guvernului ,alegeri anticipate…. etc.
Națiunea română trebuie să vadă că există variante alternative, că ele sunt departe de a fi realizabile acum, dar cu un guvern responsabil, altul decât actualul, există șanse .
Așa cum se prezintă astăzi situația Cîțu va câștiga președinția PNL, va rămâne Prim Ministru, eventual mai remaniază niște miniștri( mai mult de la PNL), îl vor înlătura pe Orban de la Camera Deputaților, probabil vor face niște rocade de posturi in coaliție să prindă și doamna Gorghiu postul promis de Președinte, deci coaliția va rămâne unită si pusă pe jecmăneală.
Probabil vor reîncepe si o așa zisă luptă anti corupție ca sa curățe locul de incomozi și să facă loc oamenilor de partid progresiști adevărați cu dragoste de țară.
Pe fondul unei puteri totale ( financiare, economice, politice, influența serviciilor interne sau externe) au șanse să încalece totul si să își pregătească temeinic anul 2024 prin perpetuarea puterii pentru incă un ciclu electoral.
In concluzie se conturează șansele unui prognostic sumbru, atât pentru țară cât și pentru forțele de stânga, asta dacă nu vine vreo nucleară să arunce in aer toate aceste premize.