You are currently viewing EDITORIAL: Găsirăm AUR-ul României!

EDITORIAL: Găsirăm AUR-ul României!

  • Post category:Editorial

După ani de căutări și dispute, AUR-ul României se întoarce acasă, direct în Parlamentul României; că tot cereau unii parlamentari aducerea lui în țară cu orice preț.
La aducerea AUR-ului în parlament și-au adus contribuția toate partidele și toți politicienii, chiar și președintele României. Cum au “săpat” ei pentru descoperirea AUR-ului și aducerea lui în parlament? Păi, foarte simplu:
⁃ Printr-o politică murdară, distructivă, făcută în interesul unor persoane, grupuri, clanuri de familie;
⁃ Prin nerespectarea promisiunilor făcute în campaniile electorale;
⁃ Printr-o corupție generalizată, unde nu contează doctrina sau culoarea politică, ci doar interesul și banul;
⁃ Prin înlocuirea meritocrației și competenței pentru ocuparea funcțiilor publice, cu “calitatea” de: membru de partid, rudă, amantă, turnător, colaborator; competențe foarte recomandate pentru o ascensiune rapidă;
⁃ Promovarea la vârful partidelor a unor persoane șterse, șantajabile, cu o pregătire mediocră și obediente față de sistem.
Lista acestor cauze este mult mai lungă, dar nu este cazul acum.
După toate aceste “acțiuni politice de succes”, mulți au tupeul să dea vina pe popor, cum că nu ar avea educație și discernământ, votând acești băieți și fete.
Despre AUR-ul acesta, cu care ne-am îmbogățit, nu pot și nici nu vreau să mă pronunț, deși cunosc personal câțiva oameni de valoare în partid, dar nu am argumente serioase, și nu vreau să îngroș armata de “anal-iști”, care, acum câteva luni nu știau de existența lor, iar acum, brusc, au o mare revelație, precum Mama Omida, dezvăluindu-ne toate “secretele” AUR-ului. Unii spun că sunt ai rușilor, alții că sunt cu americanii, unii că sunt zămisliți prin cezariană de serviciile secrete sau că au apărut din spumele mării precum Afrodita; alții că sunt legionari, anarhiști, homofobi, liber schimbiști sau extratereștri.
Toți acești “fini și profunzi” atoatecunoscători își dau cu părerea în presă, pe rețelele de socializare, umplu studiourile televiziunilor și debitează tot felul de enormități, extrase din puțul gândirii personale, fără argumente și dovezi credibile.
Toți se simt superiori celor de la AUR, mult mai educați, mai curați; sunt niște domnișoare de pension, cu educație aleasă, ce nu “vrea să vorbește” cu niște băieți de cartier, fără maniere… pardon!
Eu nu pot spune nimic despre calitatea acestui “metal prețios”; timpul ne va da răspunsul; dacă este aur de 14, 18, 24 de carate sau, este calp, făcut din tombac sau alt metal lucitor, care ruginește după câteva ploi.

Col.(r) Paul Gheorghe Necula