You are currently viewing EDITORIAL: SE REINVENTEAZĂ STÂNGA POLITICĂ?

EDITORIAL: SE REINVENTEAZĂ STÂNGA POLITICĂ?

  • Post category:Editorial

Frământat și preocupat de destinele țării, ideologul PSD, domnul Dîncu anunță înființarea unei „platforme de stânga” cu care PSD să câștige viitoarele alegeri.
Plecarea doamnei senator Șoșoacă din AUR alimentează scenariul înființării unui nou partid.
Pe fondul existent din diverse motive , fiecare in parte , cam toate partidele -parlamentare sau neparlamentare, sunt intr-un deficit de incredere mare, mai ales ca aprox 70% din electorat nu mai este captiv nici unui partid dacă ne luăm după participarea la vot…și totul intr-un context economic , social, moral, jalnic.
Asa că e loc destul, timp la fel, 3-4 ani și chiar necesar pt a se incerca o resetare și/sau o revitalizare a scenei politice.
Se vehiculează de mai mult timp ( mai ales dupa alegeri) că trebuie făcut ceva, chiar in sensul apariției de noi grupări politice, dar nu stiu un nucleu serios, cu forța-umană, politică, doctrinară, financiară care sa aibă și mintea și puterea de a face o miscare adevarată, credibilă care să aibă și potential de succes.
Sint diverși vechi si noi care caută să se regrupeze in ceva! Dar, nici ei nu știu ce e de capul lor… proveniți mai mult din marginalizații de stânga, dar si de la PRM, ecologiști, umaniști sau PRO ROMÂNIA. La aceștia se mai adaugă și din rândul actualei puteri, nemultumiți de guvernare din PNL, USR.
Pe fondul acesta e o intreagă zvonistică privind apariția unei forțe care va pune lucrurile în ordine. E bine că există pt că la urma urmei se intreține in conștientul Marelui Electorat ideea că actuala clasă si reprezentanții ei nu sunt ceea ce trebuie, ba chiar au fost părtasi si sunt vinovați de peste 30 de ani de jaful și distrugerea țării.
Așa că aceștia trebuie să dispară, e nevoie de altceva!!
Măcar se creează un orizont de așteptare pozitiv, de mobilizare si speranță discreditându-i constant pe cei existenti și/sau foști, se deschid astrele dar se si arată pisica actualei puteri care a cam luat-o razna.
Deci , chiar daca e necesară , până să se impună si sa fie credibilă o noua forță politică care să preia puterea mai e mult sau aproape imposibil , mai ales ținind cont și de calitatea noastra ca nație.