You are currently viewing DÂMBOVIȚEANUL CLAUDIU DUMITRACHE DESEMNAT CEL MAI PROLIFIC TÂNĂR SCRIITOR ROMÂN

DÂMBOVIȚEANUL CLAUDIU DUMITRACHE DESEMNAT CEL MAI PROLIFIC TÂNĂR SCRIITOR ROMÂN

  • Post category:general

Federația europeană Euro Education Federation l-a desemnat pe dâmbovițeanul Claudiu Dumitrache drept cel mai prolific tânăr scriitor român, artistul primind Premiul Euro Education 2023.

Federația specializată în educația adulților și tinerilor din Europa, a specificat în comunicat că premiul oferit lui Claudiu este o recunoaștere a meritului său, a talentului și efortului depus în slujba educației și culturii românești în contextul european, opera sa bucurându-se de o apreciere deosebită din partea criticii de specialitate, autorul contribuind la promovarea culturii și a valorilor românești și europene în rândul tinerilor.

Euro Education Federation face parte din programul EPALE al Comisiei Europene, scopul principal al federației fiind luarea de măsuri pentru atingerea obiectivelor actualelor programe ale Uniunii Europene, legate de educație, tineret, IT, artă, cultură, cetățenie și cercetare.

Comunicatul emis de federație a fost următorul:

Federația noastră a decis anul acesta să acorde Premiul Euro Education lui ClaudiuDumitrache, pentru activitatea literară care-l impune drept cel mai prolific tânăr scriitor român. Claudiu Dumitrache, numit și Ambasador al Culturii al federației noastre, a publicat 8 cărți până la vârsta de 24 de ani, este co-autorul mai multor lucrări, de asemenea prezent și în dicționare enciclopedice, antologii și monografii. Opera sa se bucură de o apreciere deosebită din partea criticii de specialitate, autorul contribuind la promovarea culturii și a valorilor românești și europene în rândul tinerilor. Premiul oferit de Euro Education Federation este o recunoaștere a meritului său, a talentului și efortului depus în slujba educației și culturii românești în contextul european.

Mihai ClaudiuDumitrache – muzician, scriitor și jurnalist cultural – deține mai multe premii importante pentru actvitatea muzicală și literară, fiind asemănat cu Mihai Eminescu și considerat, de academicianul Ioan-Aurel Pop, președintele Academiei Române, „un purtător și un făuritor de cultură cum rar se mai găsesc astăzi în ȚaraRomânească”, „un intelectual care poate coagula suflete” și „un simbol pentru viitorul creației intelectuale”.

A susținut peste două mii de spectacole și a publicat 8 cărți, fiind omologat de Asociația Cartea Recordurilor din România pentru stabilirea recordului național de Cel mai tânăr autor de autobiografie. De asemenea, printre nenumăratele aprecieri primite din partea somităților culturale și artistice românești și internaționale, regizorul Andrei Zincă a afirmat că Mihai Claudiu Dumitrache este „o personalitate unică în peisajul românesc”.

Ca Ambasador al Culturii Euro Education Federation, Claudiu Dumitrache mai susține conferințe pentru elevii școlilor și liceelor din București, Argeș șiDâmbovița, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare, artistul contribuind la stimularea performanțelor elevilor și la încrederea acestora în sistemul românesc de educație.

Prin programul conferințelor non-formale Citește și Dăruiește – un altfel de acces pentru știință și cultură, Claudiu Dumitrache a oferit la peste 10.000 de elevi răspunsuri la întrebări care-i frământă, o nouă formă de acces la informație și formare intelectuală sau culturală, elevii dobândind cunoștințe necesare cetățenilor europeni. De asemenea, cu sprijinul autorităților publice și sponsorilor, elevii unor instituții de învățământ au beneficiat și de primirea spre lectură a peste 1.000 de volume, printre care și titluri semnate de Claudiu Dumitrache.

 

CHINDIA MEDIA.RO