You are currently viewing EDITORIAL: Viața ca un stadion

EDITORIAL: Viața ca un stadion

  • Post category:general

Am remarcat că, din păcate, rețelele de socializare dezvoltă în oameni, mai mult sentimente de ură, intoleranță, agresivitate, decât de dragoste, empatie și sprijin reciproc.
Toată lumea postează citate motivaționale, copiate tot de pe net, cuvinte frumoase, în care nu cred, dar considerate “cool”.
Ne-am transformat într-un stadion de fotbal, în care suporterii echipelor, strigă, înjură, și chiar sunt pregătiți să se lovească unii pe alții. Vorbim tot timpul de dragoste și armonie, dar ne umplem permanent de ură și intolerantă.
Nu acceptăm că cineva ar putea avea alta părere decât noi, pe principiul “cine nu este cu noi, este împotriva”.
Alergăm haotic după orice “fentă”, fără să ne documentăm/informăm, riscând să devenim dușmanii tuturor, pentru o cauză pe care nu o înțelegem, dar, din orgoliu și dorința de a epata, nu recunoaștem limitele înțelegerii noastre.
Pentru a ieși din impasul ideologic și social în care ne aflăm, este nevoie de mai putine cuvinte frumoase și mai multe fapte bune, mai multă empatie și înțelegere pentru semenii noștri.
Recunoașterea limitelor intelectuale și a orizontului de cunoaștere, înțelegere a unor fenomene, nu este o rușine, ci un pas înainte spre lumină.
Putem crede și în vraci, putere divină sau paranormal, dar să nu excludem știința, căci aceasta ne va ajuta să înțelegem și influența vrăjitoarelor sau a celor ce încercă să ne spele creierele, nu prin cipare sau vaccinare, ci prin informații false și contradictorii.

Col.(r) Paul Gheorghe Necula