You are currently viewing Studenții DPPD „Valahia” la a opta editie a programului „Oameni pentru oameni”

Studenții DPPD „Valahia” la a opta editie a programului „Oameni pentru oameni”

  • Post category:general

Continuând tradiția activităților caritabile, studenţii şi cursanţii înscrişi la Programele de Formare Psihopedagogică, Nivel I şi II, sub coordonarea cadrelor didactice din Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic, al Universității Valahia din Târgovişte au adus bucuria pe fețele unui grup de 21 de copii, asistați de ASOCIAȚIA COMUNITARĂ G.A.E.S.T.I., Centrul de zi „Casa speranței și a bucuriei”.

Activitatea a avut loc vineri, 7 aprilie 2023, în incinta Centrului de zi „Casa speranței și a bucuriei” din Găești și a constat în confecționarea de către copii, sub atenta îndrumare a studenților, a unor decorațiuni specifice Sărbătorilor Pascale precum și în oferirea de cadouri constând în obiecte vestimentare și dulciuri. Întâlnirea a fost una emoționantă și a evidențiat faptul că, pe lângă darurile materiale este important să învățăm să dăruim semenilor noștri momente, emoții și timp.

Evenimentul se înscrie în seria unor activități similare, derulate de-a lungul anilor în cadrul programului socio-educaţional Oameni pentru oameni, ajuns acum la cea de a VIII-a ediţie.

În acest context toți cei prezenți au avut ocazia trăirii unor experințe de viață generatoare de stare de bine, bucurie, satisfacție, încredere în sine, în semeni și într-un viitor mai bun.

Evocându-l pe Simion Mehedinți, ne exprimăm încrederea că o astfel de experiență a constituit o adevărată lecție de pedagogie aplicată, pentru toți cei care se pregătesc să îmbrățișeze o carieră didactică:

„Nu legea, nu cartea, nu regulamentul, revizorul, inspectorul ori ministrul face şcoala. Ci o faci zilnic tu, cel care te sui la catedrǎ. De felul cum te-ai gândit (ori nu te-ai gândit) la lecţie, de chipul cum priveşti (ori nu priveşti) pe copii, de metoda cu care explici (ori nu explici în destul) lecţiile, de fiecare pas, de fiecare cuvânt, de fiecare gest al tǎu atârnǎ soarta viitoare a învǎţǎmântului. Dacǎ tu eşti dascǎl adevǎrat, poate Universul întreg sǎ fie hâd şi şubred ca o şandrama veche, tu, în sfera şcolii tale eşti izvor de luminǎ, de frumuseţe şi armonie; fiindcǎ tu eşti pentru copil centrul Universului.”

„Mulțumim tuturor celor care într-un fel sau altul au contribuit la realizarea acestei activități!”, transmite conf. univ. dr. Ana- Maria Petrescu, director al Departamentului pentru Pregătirea Personalului Didactic, al Universității „Valahia” din Târgoviște.

În cele opt ediții derulate ale programului socio-educaţional „Oameni pentru oameni”, studenții și cursanții DPPD „Valahia”, alături de cadrele didactice coordonatoare, au reușit să împlinească dorințele unor generații de copii și tineri care, deși mai greu încercați de viață, nu au uitat niciodată să viseze. Astfel, daruri de Crăciun sau de Paști, rechizite sau hainuțe noi și chiar excursii școlare s-au transformat, în timp, din speranțe în prețioase amintiri și bucurii pentru întreaga viață, atât pentru cei care primesc, cât și pentru cei care dăruiesc.