You are currently viewing EDITORIALUL LU’ MOCEANU: FLAGRANTU`N FUNDUL GOL LA TELEVIZOR

EDITORIALUL LU’ MOCEANU: FLAGRANTU`N FUNDUL GOL LA TELEVIZOR

Tot poporul a văzut la televiziune, cum senatorul Șoșoacă, în văzul lumii, civilizate sau nu, a depus la Senatul României o inițiativă legislativă prin care solicită „anexarea teritoriilor istorice ale României, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Buceagul (Cahul, Bolgrad şi Ismail), Maramureșul istoric şi Insula Șerpilor, teritorii românești furate de URSS și deținute abuziv de Ucraina.”
„Toate bune și frumoase”,  pe mândrie și bătut cu pumnul în pieptul de aramă, conform circului „regulamentar” cu care ne-a obișnuit respectiva în ceea ce cu optimism numim Parlamentul României.
Dar, această inițiativă legislativă se încadrează fix în… ce prevede Art. 405 Codul penal, respectiv:
„Art. 405 CP, „(1) Propaganda pentru război de agresiune, precum și răspândirea de știri tendențioase sau inventate, în scopul provocării unui război de agresiune, se pedepsesc cu închisoare de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”
Nu vă luați după fenta cu ” imunitatea parlamentara”, pe care v-o tot flutură unii și alții, pentru că imunitatea parlamentară, așa cum este ea definită în Art. 72 din Constituția României, se referă EXCLUSIV la votul și la opiniile politice ale parlamentarilor, prezentate pe timpul exercitării mandatului, adică în cadrul dezbaterilor parlamentare și NICIODATA la inițiativele lor legislative, mai ales atunci când acestea sunt folosite evident și flagrant pentru a face propagandă pentru un război de agresiune.
„Biblia Națiunii”, Constituția României, la Art. 72 specifică: „Imunitatea parlamentară
(3) În caz de infracțiune flagrantă, deputații sau senatorii pot fi reținuți și supuși percheziției. Ministrul Justiției îl va informa neîntârziat pe președintele Camerei asupra reținerii şi a percheziției. În cazul în care Camera sesizată constată că nu există temei pentru reținere, va dispune imediat revocarea acestei măsuri.”
Infracțiunea, în toată splendoarea goliciunii ei, a fost flagrantă, în văzul întregului „bobor”, dar mai ales in fata „aleșilor neamului” prezenți la lucrările Senatului.
Dacă cei îndreptățiți (a se citi obligați) să constate infracțiunea, cei numiți în termen general FUNCȚIONARI PUBLICI, respectiv funcționarii parlamentari, membrii biroului permanent al Senatului României care au luat la cunoștință de conținutul documentelor constitutive ale inițiativei senatorul Șoșoacă, nu se fac , oare, vinovați de săvârșirea infracțiunii de omisiune a sesizării organelor judiciare?
Adică ce scrie aici:
„Codul penal: „Art. 267 – Omisiunea sesizării
(1) funcționarul public care, luând cunoștință de săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia își îndeplinește sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.”
Stai dom`le… că ăștia de la Parlament nu sunt funcționari publici, ei sunt semizei cu mașini de serviciu, șoferi personali și pensie specială, nu stau ei la ghișeu și pun stampile, că să-i poreclești dumneata „funcționari publici”, auzi…
Ei bine…NU!
Nu este așa, pentru că tot în cărțulia aceea aprobata în Parlament, Codul penal, scrie la Art.175:
” Funcționar public
(1)Funcționar public, în sensul legii penale, este persoana care, cu titlu permanent sau temporar, cu sau fără o remunerație:
a) exercită atribuții şi responsabilități, stabilite în temeiul legii, în scopul realizării prerogativelor puterii legislative, executive sau judecătorești;
b) exercită o funcție de demnitate publică sau o funcție publică de orice natură.”
DECI?
La ce bun aceste articole din Codul penal, sau din „Biblia Națiunii”, Constituția, dacă nu sunt respectate?
Aaaa…stai, dom`le că amestecăm lucrurile…Codul penal și Constituția, sunt pentru ĂILALȚI, ăia fără șoferi, pensii speciale și alte „acareturi”, „POPULIMEA” cum se exprima unu` prin anii 90!
Dacă „Țara lu` Pazvante Chioru de la Cotroceni” s-a făcut că nu vede, nu aude, pe modelu’ strămoșesc, Ministerul de Externe al Ucrainei a anunțat că a inițiat procedura de impunere a sancțiunilor împotriva senatorului Șoșoacă.
Pe lângă înscrierea senatorul Șoșoacă pe „listele cu lumea buna” a sprijinitorilor agresiunii ruse, Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe ucrainean face și o radiografie clară a inițiativei senatorului Șoșoacă :
“Politicianul marginal va promova „refacerea identității culturale a populației românești”. Aceasta este un instrument clasic din metodologia revanșismului rus!
Condamnăm ferm încercarea de a pune în discuție integritatea teritorială a Ucrainei, de a submina spiritul de bună vecinătate dintre Ucraina și România. Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei inițiază impunerea de sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă, ca persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Ucrainei”.
Dacă la noi nu se vede, măcar alții au dioptriile la ei și iau măsuri.
Vorba lui Nenea Iancu: „BRAVOS NAȚIUNE! HALAL SĂ-ȚI FIE!”

 

Plt. MOCEANU – “CREATOR ȘI PETAGOG DE EDUCATIE”