You are currently viewing SĂNĂTATE: Pfizer a declarat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză

SĂNĂTATE: Pfizer a declarat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză

  • Post category:Sanatate

Albert Bourla, directorul companiei Pfizer, susține că noul coronavirus va deveni ca gripa, cu ajutorul vaccinurilor ani-Covid și se declară încrezător că viaţa în Europa va reveni la normal din această toamnă.
“Covid va deveni precum gripa. Ne vom vaccina şi ne vom trăi vieţile”, a spus Bourla.
Acesta a menţionat, de asemenea, că Pfizer va creşte semnificativ livrările de vaccin BioNTech / Pfizer către ţările membre ale UE în următoarele săptămâni, cu 250 de milioane de doze în total în al doilea trimestru, relatează Politico, citat de Mediafax.
„Furnizarea şi administrarea dozelor pentru 447 de milioane de oameni, populaţia UE, este o sarcină monumentală”, a adăugat Bourla.
A.Bourla a declarat recent, pentru CNBC, că oamenii vor avea nevoie probabil de o a treia doză a vaccinului Pfizer în termen de 12 luni de la vaccinare şi a adăugat că este posibil ca vaccinarea să fie anuală.
„Este extrem de important să suprimăm grupul de persoane care pot fi susceptibile la virus”, a declarat el la CNBC.
CEO-ul Pfizer a mai precizat că vaccinurile vor fi un instrument important în lupta împotriva variantelor extrem de contagioase. Pfizer a declarat la începutul acestei luni că datele actualizate din studiul său clinic au arătat că vaccinul său este extrem de eficient la şase luni după a doua doză.
În februarie, Pfizer şi BioNTech au declarat că testează o a treia doză din vaccinul anti-Covid-19 pentru a înţelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului.