You are currently viewing Telemedicina -servicii medicale pe care le vei putea accesa de la distanță

Telemedicina -servicii medicale pe care le vei putea accesa de la distanță

  • Post category:Sanatate

Telemedicina este definită ca actul medical furnizat prin utilizarea tehnologiei informației și mijloacelor electronice de comunicare pe infrastructura care permite asigurarea calității actului medical, potrivit proiectului de act normativ.
Actul medical furnizat prin telemedicină trebuie să respecte toate drepturile şi obligaţiile pe care le implică orice act medical.
În noiembrie anul trecut, Guvernul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, Ordonanța de Urgență pentru completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Actul normativ reglementa posibilitatea furnizării serviciilor medicale la distanță, prin telemedicină.
Consultațiile la distanță, oferite prin telefon sau online, pe care o parte dintre medici și asociațiile de pacienți și le doreau de ani buni, vor deveni o obișnuință și în România. Permisă temporar doar pe perioada pandemiei, telemedicina va fi acum reglementată oficial în țara noastră. Ministerul Sănătății a publicat, într-un proiect de Hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică, lista specialităților medicale și a serviciilor ce vor putea fi oferite prin telemedicină. Important de știut: pacientul are dreptul să refuze interacțiunea prin telemedicină, dacă nu dorește această formulă de consultație.