You are currently viewing EDITORIAL: Cum va arăta viitorul ?

EDITORIAL: Cum va arăta viitorul ?

  • Post category:Editorial

Vom supraviețui Covidului și vaccinurilor iar ca o consecință imediată va fi crearea unui sistem de sănătate mondial.
In epoca postcovid vom trăi intr-o lume mult mai ,,integrată”, cu țări care vor intra curând in incapacitate de plată, probabil cu războaie civile regionale și haos generat de viitoarea criza a petrolului.
Clasa politică va fi contestată din ce in ce mai mult. Toate acestea și multe altele sunt previzionate și sunt accesibile publicului larg, de către un institut de cercetări finanțat de importante bănci și companii ale statului francez. Se numește Futuribles și are ca scop ,, a analiza și întelege marile transformări , a identifica principalele incertitudini ,a concepe procese de decizie și acțiune in construirea viitorului”.
Aș spune totuși că marea ingrijorare vine insă din partea unui personaj extrem de controversat, considerat profetic. În remarcile sale de bun venit la Cyber Polygon 2020, fondatorul WEF, Klaus Schwab, a avertizat cu privire la o „pandemie cibernetică” care va fi mai gravă decât actuala criză globală.
Pe măsură ce se investește masiv in digitalizare, lumea digitală pătrunde în lumile noastre fizice și biologice, un atac cibernetic eficient ar putea compromite orice este conectat astăzi la internet. Sistemele financiare globale, rețelele energetice naționale și transnaționale, sistemele de securitate guvernamentale, infrastructura militară, până când și dispozitivele din spitale care țin oamenii in viață , toate acestea vor fi afectate și supuse ,,tăcerii”.
Imaginați-vă o zi fără internet! Fără facebook și mobil unii ar intra in depresie profundă. O singură zi insă fără internet ar costa economiile lumii mai mult de 50 de miliarde de dolari și asta înainte de a lua în considerare daunele economice și sociale dispozitive legate de servicii esențiale cum ar fi transporturile sau asistența medicala sau de urgență, nu ar mai funcționa. „Criza COVID-19 ar fi văzută în acest sens ca o mică perturbare în comparație cu un atac cibernetic major” — a spus domnul Klaus Schwab.
Inutil să mai spun că o pandemie cibernetică ar face ravagii în aproape toate aspectele vieții și societății.
Curând….

Răzvan Ionescu