You are currently viewing EDITORIAL: GENOCIDUL ROMÂNIEI SUB GUVERNARE LIBERALĂ

EDITORIAL: GENOCIDUL ROMÂNIEI SUB GUVERNARE LIBERALĂ

  • Post category:Editorial

Adevărații scenariști si regizori ai acestei vaste drame naționale sunt impostorul și ridicolul Florin Cîțu, susținut si girat in totalitate de disprețuitorul de țară si iresponsabilul Președinte Klaus Iohannis, ambii talonați cu ferocitate, fără discernământ si fără scrupule de camarila lor de hiene politice, prăduitori de țară și distrugători de neam. Au sacrificat mii de vieți pentru un joc politic mizerabil care nu se mai sfârșește.
În ultimul an România a trecut printr-o criză sanitară fără precedent. Sistemul medical, a cărei lege de funcționare a fost modificată de câteva sute de ori și care este finanțat anual cu câteva miliarde de euro pe an, este in colaps. Un inventar sintetic al acestuia conține elemente edificatoare si convingătoare a dramatismului prin care trece Romania in aceste zile:
1. nereformat in esențele lui structurale, funcționale si chiar conceptuale
2. nemodernizat si sub dotat;
3. infrastructură veche, insuficientă, mult sub cerințele si standardele civilizației moderne
4. subfinanțat, adesea cu management impropriu, neprofesionist si incoerent la nivel de micro si macro;
5. slab echipat, cu mijloace materiale, mai ales de înaltă tehnologie și performanță neadecvate, mult depășite;
6. sub populare cronică si din ce in ce mai accentuată cu personal medical mediu calificat(asistente, infirmiere) cât si de nivel superior(medici, cercetători etc).
Pandemia a venit inevitabil si necruțător, pe acest sistem medical șubred, lacunar, plin de slăbiciuni și vulnerabilități, incapabil să funcționeze și să reacționeze cu promptitudine, eficiență si performanță la parametrii optimi pentru a proteja, ocroti și asigura siguranța existențială si sănătatea populației.
Evident, că pe acest fond și in aceste circumstanțe grave, conducătorilor României, de la cel mai înalt nivel, mai ales la nivelul Executivului( Președinte/Guvern/Prim Ministru), conform Constituției si legilor țării, le revin o multitudine de obligații si responsabilități imperative.
Din nenorocire, conducătorii noștri s-au comportat in marea lor majoritate in mod cu totul lamentabil, revoltător si dezonorant, mult sub cerințele, obligațiile și responsabilitățile legale, demonstrând din plin, incompetență, iresponsabilitate, cinism si mediocritate lipsă de umanitate și empatie față de populație.
Exemplele sunt multiple, reprobabile și revoltătoare:
1. nepregătirea adecvată a spațiilor din spitale dedicate bolnavilor cu Covid și in special a capacităților si dotărilor din zonele ATI;
2. ineficienta triere si prevenire, mai ales a complicațiilor la persoane cu risc crescut de îmbolnăvire, îndeosebi a celor cu morbidități colaterale, vârstnici și persoane cu dizabilități si/sau defavorizate;
3. o haotică, confuză, superficială operațiune de testare a populației vaccinate si/sau nevaccinate;
4. aprovizionarea populației deficitară, mai ales in prima fază a pandemiei cu materiale sanitare de prevenție si protecție( mânuși; măști; halate; costume de protecție, substanțe dezinfectante etc);
5. măsuri de reglementare, prevenție, protecție de ordin limitativ si restrictiv, la nivel individual si/sau colectiv, permanent(loc de muncă; învățământ; instituții de sănătate, educație, învățământ, sociale; de interes public etc) sau circumstanțiale(evenimente culturale,educative,sportive,familare;festivaluri,spectacole,expozitii,simpozioane;congrese, acțiuni turistice etc), realizate si concepute cu multe confuzii și inadvertențe adesea cu un mixt de exagerări abuzive;
6. sancțiuni mari si nepotrivite din partea reprezentanților autorităților de multe ori fără acoperire legală;
7. campanie de vaccinare dezastruos de prost gândită și coordonată;
8. anticiparea, prevenirea si pregătirea reacției pentru valul 4 al pandemiei, care este in plină desfășurare cu parametrii mai severi față de valorile anterioare(număr de cazuri de îmbolnăvire și decese).
Un aspect esențial cu consecințe grave și de mare amploare, care afectează plenar și vital o mare parte a populației este faptul că pe fondul prolemelor generate de pandemie, asistența medicală acordată pacienților cu alte afecțiuni(cardiace; renale; metabolice; gastroenterologice; neurologice; oncologice etc), a fost grav si profund periclitată, limitându-se enorm până la momente de blocaj funcțional total. Astfel, s-a accentuat și mai mult tabloul morbidităților si mortalității generale înregistrându-se, in mod suplimentar pierderi de vieți omenești, deși multe dintre aceste cazuri ar fi avut șansa de vindecare in condițiile funcționarii sistemului medical in condiții rezonabile. Să nu uităm că majoritatea cazurilor este reprezentată de persoane asigurate în sistemul de sănătate, care au plătit dreptul la sănătate in ani de contribuție.
Deci cu prețul multor vieți, s-a plătit in fond incompetența, iresponsabilitatea și inconștiența unor conducători de sistem, indiferent pe ce treaptă ierarhică s-ar situa.
Indubitabil, dezastruosul deficit managerial pleacă de la vârful ierarhiei politice, de aceea pe cei responsabili justiția ar trebui să-i judece de genocid împotriva poporului român.

Răzvan Ionescu