You are currently viewing EDITORIAL: O alianță sănătoasă la guvernare, pentru binele țării, nu se face cu ticăloși!

EDITORIAL: O alianță sănătoasă la guvernare, pentru binele țării, nu se face cu ticăloși!

  • Post category:Editorial

Indiferent de structura si compoziția noului guvern, vor rămâne intre forțele politice participante numeroase puncte de vedere divergente in varii domenii (fiscalitate; execuție și concepție bugetară; salarii, pensii, alocații…etc). Instalarea unui guvern nou, sub auspiciile unei majorități parlamentare ar prefigura, cel puțin ipotetic, intrarea ‚țării într-o zona mai optimistă de stabilitate politică. Concomitent cu atenuarea și chiar rezolvarea crizei politice se realizează și direcționarea preocupărilor si acțiunilor executivului si legislativului , pe o Agendă Națională de obiective și deziderate care să ducă in final la dezvoltare si bunăstare.
In situația dată, pe lângă efectele benefice pentru binele național, simultan în mod obligatoriu trebuie rezolvate de urgență si alte aspecte de vulnerabilitate:
1) eliminarea de la conducerea directă si nemijlocită a Guvernului României a lui Florin Cîțu, individ dubios ,incompetent, iresponsabil, si fără scrupule, total inadecvat înaltei funcții pe care încă o mai ocupă, personalitate contrară prin atitudine, mentalitate, acțiuni și mod de gândire intereselor naționale.
2) oprirea stării de interimat prelungit, existentă și in prezent cu intenția vădită din partea lui Florin Cîțu si camarilei sale, de a fi extinsă pe o perioadă de timp nedeterminată.
3) atenuarea semnificativă și eliminarea pe cât posibil a influenței și a controlului exercitat de rețeaua grupului de interese politico-financiar, al cărui exponent este Florin Cîțu și care se regăsește practic in toate domeniile, în numeroase instituții locale și centrale îndeosebi acolo unde există și se dirijează resursele materiale și financiare ale statului român.
4) stoparea cât mai mult posibil, a operațiunilor efectuate de Florin Cîțu și rețeaua lui, in ceea ce privește banul public, bugetul si finanțele țării. Înlăturarea acestui grup si a reprezentanților săi de la conducerea Ministerului de Finanțe si a instituțiilor aferente( ANAF; Direcția Vămilor; Trezoreria Statului etc) este eminamente necesară. Insistența si obstinația maladivă cu care urmărește resursele financiare ale țării denotă maximul lor interes pentru banii și fondurile țării.
5) Anihilarea manifestărilor si acțiunilor diverșilor reprezentanți si lideri ai PNL, de profundă esență si natură cleptocratică ajunsă in ultimul timp( mai ales de când Cîțu a devenit prim ministru dar si președinte de partid) la niște cote greu de imaginat, extrem de alarmante si îngrijorătoare cu risc major de periclitare serioasă a echilibrelor fundamentale ale statului român.
Cine ar trebui să rezolve toate acestea?
PSD, în următoarea secundă ulterioară votării guvernului.
O alianță sănătoasă la guvernare, pentru binele țării, nu se face cu ticăloși!

Răzvan Ionescu