You are currently viewing EDITORIAL: România, o țară îmbătrânită, fără viitor!?

EDITORIAL: România, o țară îmbătrânită, fără viitor!?

  • Post category:Editorial

Avem de-a face cu o generație de tineri care nu se mulțumește cu puțin. Din păcate, mulți dintre tinerii noștri nu se regăsesc în
propria țară și aleg să își croiască un viitor peste hotare.
Este îngrijorător faptul că unul din 5 tineri vrea să părăsească România. Acesta ar putea fi medic, profesor, cercetător, capabil să realizeze lucruri mărețe pentru țara natală, dacă i s-ar oferi o șansa.
Doar de asta are nevoie, de o șansă, de o perspectivă!
Dar care este moștenirea pe care o lăsam copiilor noștri? O țară devastată de corupție, o țară pierdută la masa de joc a celor mari, puternici și influenți, o țară săraca și abandonată de proprii conducători.
Pe lângă asta, nemulțumirile tinerilor pornesc încă de pe băncile școlilor, atunci când nu sunt încurajați să urmeze materiile care le stârnesc interesul, dar sunt încurajați să poarte aceiași blugi, să-și cumpere același telefon mobil, sa asculte aceeași muzică…etc.
Iar, în final, sunt încurajați să plece din țară și să-și găsească un rost în viață în altă parte.
În școli au parte de aceeași programă școlară aiuritoare, derutați fiind de faptul că inteligența stă în cât de mare este nota obținută.
Nimic mai fals. De aici trebuie să plece schimbarea, dacă vrem să ne păstrăm tinerii aproape!
Acestora trebuie sa li se ofere posibilitatea de a își alege disciplinele care îi pasionează și sprijinul de a urma și după terminarea școlii domeniile dorite.
Iar dacă guvernele României, care vor fi ele, nu vor găsi soluții concrete pentru afirmarea profesională a noii generații, reprezentanții ei vor căuta acest lucru în altă parte.
Tinerii aunevoie de resurse financiare pentru a-și continua formareaprofesională și de un loc de muncă care să se adapteze pe aptitudinile lor.
Surprinzător, aceștia nu mai sunt interesați atat de mult de banii pe care îi pot câștiga, ci caută să lucreze într-un domeniu care să le placă, unde să se poată exprima liber și unde să aibă parte de o atmosferă plăcută.
Atâta timp cât copiii noștri nu vor fi înțeleși și lucrurile pe care le cer nu vor fi înfăptuite, nu vom putea stopa plecarea acestora, iar procentul celor care va părăsi țara va crește.
Iar o țară îmbătrânită este o țară fără niciun viitor!

Razvan Ionescu