You are currently viewing EDITORIALUL LU’ MOCEANU: ROMÂNIA POST-ALEGERI SAU CUM S-AU ÎNFRÂNT TOATE PARTIDELE LA ALEGERI

EDITORIALUL LU’ MOCEANU: ROMÂNIA POST-ALEGERI SAU CUM S-AU ÎNFRÂNT TOATE PARTIDELE LA ALEGERI

  • Post category:Editorial

Text valabil pentru toate partidele politice, existente și viitoare.

„Am votat pentru… bunăstare… o viață mai bună… viitorul copiilor nostri(lor?)…o echipa performantă…pentru stabilitate(?!)…pentru un parlament mai bun( se poate citi și „al meu”)…”.
Cuvinte frumoase, spuse cu patos, cu pieptul bombat până la explozia nasturilor de la cămașă, figuri crâncene și îndârjite, hotărâre, piepturi de aramă…Mărăști, Mărășești, Oituz, Carei…”adă fă toporu’ că-i rup!”…
Ce să mai zic…energie cât să mergi pe Lună și înapoi. Pe jos!
Defapt…un limbaj de lemn, perimat, sec și găunos, moștenit de la vechii „brontozauri” cu școli de partid comunist, un limbaj ce provoacă…NIMIC!
Nicio tresărire electoratului!
Nici măcar starea de vomă, clasică în perioada alegerilor, că sunt cârciumile închise.
Nu-l mai aude!
Ca întotdeauna, în ultimii 30 de ani, politicianul român a votat pentru „mai bine”.
Mai bine față de…ce?
De ieri?
De alaltăieri?
De 1900 toamna?
De 1990…1998..2005…2012…etc?
Cornul abundenței eterne, laptele și mierea, dispariția sărăciei și furtului din banul public, vor fi instantanee dupa alegeri!
Da!
În visele voatre!
Care…MAI BINE?
Ăla de…SFÂNTU’ AȘTEAPTĂ?
Eterna poveste de adormit electoratul, „votați-mă/ne că vă fi mai bine!”…nu mai merge, dragi politicieni!
V-ați perindat la guvernare 30 de ani și unii și ceilalți.
În același partid, sau ați schimbat culorile în functie de interesul economic propriu, v-ati pupat în alianțe apoi ați făcut ca personajele alea cu fuste multe și înflorate cand le face poliția percheziții, spurcandu-vă între voi, „aliații”.
Și ați făcut…ce se vede, ca să nu zic treba cu rahatu’ si prafu’.
Din o țară întreagă!
Poporul ăsta, răbdător și obidit, care se mișcă greu, nu mai merge păcălit așa ușor.
S-au dus anii de glorie ai lui 90, 2000, sau chiar 2016!
Rotirea cadrelor, spălarea petelor unora și reciclarea în alt partid sau întemeierea altora noi cu aceiași jucători, manevrați de eternii păpușari din spate…nu mai funcționează.
„Greșeala noastră a fost ca i-am lăsat să plece pe afară”, spunea un important lider la o întrunire privată acum cativa ani.
Da! Mare „greșeală”!
Dacă ăla care în anii 1990 stătea la mana ta, primare, sau președinte de „cejeu”, a fost „afară”, a văzut că exista respect, că există obligația alesului față de cetățean, că primăria, prefectura, etc, nu sunt moșii personale moștenite „de la ta`so”, că furtul banilor publici se pedepsește și funcționarul public nu e un mic Dumnezeu și nici nu se lăfăie în bani numai din salariu.
A strâns din dinți,a muncit ca tractorul, a „șters la cur batrani”, a facut foamea și a trimis acasă bani, și-a luat muierea și copiii și s-a mutat acolo, „afară” pentru o perioadă.
Astfel de oameni sunt cu milioanele, în orice oraș, sat, cătun, România fiind pe un rușinos loc fruntaș în migrația economică.
Ei nu mai pot fi păcaliți cu kilu’ de zahăr, de ulei sau găleata.
Pe ei, ăștia mulți, nu-i mai poți da înapoi la starea de slugă.
V-au rămas, ca materie primă, bătrânii și nici ăia toți, putorile satelor și îndobitociții de băutură abonați la ajutorul social și aparatul de partid.
Vă mai întrebați de ce au ieșit la vot 30% maximum din numărul de votanți?!
De ce peste 70% dintre votanți v-au întors spatele?
Pentru ca din „prostul 1.0” s-a făcut update la „cetățeanul european 2.0”.
Că ați vrut, ori n-ați vrut…s-a schimbat!
Cel ce nu mai vrea noroi pe stradă, nu mai vrea să se ploconească în fața funcționărașului cu aere de padișah, cel care atunci cand te vede pe stradă, pe tine primarule, strigă dupa tine că tot in fundul curții merge la privată, nu lasă capul jos și nu se frânge de mijloc spunând „să trăiți!”.
Un pic de asfalt, niște luminițe de sărbători și un concert? S-au dus vremurile alea!
Ca și vremurile lui ” vom face, vom băga, vom aduce, promitem că…”
Vreți sa fiti votați?
Vreti să fiți respectați?
Vreți să vă creadă lumea?
Faceți primul pas spre asta, înțelegeți că a fi ales nu este egal cu stăpân și voi vă aflați în slujba lor, nu ei în slujba voastră.
Aflați că funcția în primărie, consiliu judetean, parlament nu mai este cornul abundenței anilor 90, „tarlaua lu’ tac`to”, că acum pozițiile acestea vin la pachet cu răspundere personală, cu dosare penale și confiscări de averi! Extinse!
Că rolul și rostul tău, „alesule care ești tu ales”, este să gestionezi niste bani publici, că orice realizare pentru comunitate a fost făcută cu banii ei, nu cu ai tăi de acasă și mai ales, că vine o vreme când se va trage linie și se va raspunde penal pentru orice neregulă.
Și atunci vei descoperi că…ești singur.
Că toți pupincuriștii care îți spuneau cât de blond și cu ochi albastri ești, nu mai fac coadă la a te pupa în fund, dimpotrivă, vor face coadă să te toarne, să spună tot și dacă va fi cazul să inventeze, pentru a-și scăpa pielea!
Trezește-te, că altfel o să ajungi să te voteze doar familia!
Aia restrânsă, fără amante și amanți și…nici aceea toată!
Lasă vrăjeala și gargara, lasă peticuțul de asfalt și luminițele, lasă lauda de sine cum că „ce ai făcut tu”, când defapt, asta trebuia să faci, asta fiind OBLIGAȚIA ta!
Treci în secolul XXI, ăla al internetului, camerei de telefon și al informației instantanee, fă-ți datoria de coordonator al banului public pentru cetățean, nu pentru gașca de partid și vei avea surpriza, că încet, încet lumea va ieși la vot.
Așa că, „alesule care ești tu ales”, te întrebi de ce nu iese lumea la vot?
Updatează-te!

MOCEANU EDUCATORU’