You are currently viewing MOTOCICLIȘTI DIN GRUPAREA HELLS ANGELS AU FOST ARESTAȚI LA BUCUREȘTI PENTRU OMOR ȘI TRAFIC DE DROGURI-VIDEO

MOTOCICLIȘTI DIN GRUPAREA HELLS ANGELS AU FOST ARESTAȚI LA BUCUREȘTI PENTRU OMOR ȘI TRAFIC DE DROGURI-VIDEO

În urma a 3 acțiuni operative desfășurate, ieri, în București și Ilfov, au fost depistați mai mulți membri ai unei grupări infracționale, bănuiți de implicare în trafic internațional de droguri de mare risc, spălare de bani și omor.
La activitățile derulate în România, au participat, alături de polițiști și procurori români, reprezentanți ai D.E.A., U.S. Marshals Service, Homeland Security Investigations și procurori ai Statelor Unite ale Americii.

În perioada iulie – noiembrie 2020, poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalității Organizate Serviciul Antidrog au desfășurat activități investigative şi de cercetare penală, în baza unei comisii rogatorii internaționale, adresată de către U.S. Department of Justice autorităților judiciare române – D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Investigațiile au fost efectuate într-o cauză ce vizează un grup infracțional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracțiunilor de trafic internațional de droguri de mare risc, spălare a banilor şi omor, compus din cetățeni americani, neo-zeelandezi, chinezi, germani și români, membri ai unei grupări infracționale transnaționale.

În urma activităţilor desfăşurate în cauză de investigatorii români şi americani, au fost indisponibilizate, pe teritoriul României, anterior datei de 18 noiembrie 2020: 150.000 de dolari, în numerar, o armă letală (pistol), cu muniția aferentă și 100 de grame de cocaină.

În seara zilei data de 18 noiembrie 2020, polițiștii au realizat 3 acțiuni operative, în București și Ilfov, fiind depistate persoanele bănuite în cauză.

În cadrul primei acțiuni operative, au fost depistați, într-un apartament din București, doi cetățeni neozeelandezi (urmăriți internațional prin INTERPOL), imediat după ce ar fi negociat plata unei cantități de cocaină, ce urma să fie transmisă din Mexic în Noua-Zeelandă.

În cea de-a doua acțiune operativă, unul dintre membrii grupului de motocicliști a fost depistat, în București, după ce negociase preluarea unei cantități de cocaină din Mexic, având ca destinație România.

Cea de-a treia acțiune operativă a constat în surprinderea, într-o locație din județul Ilfov, a liderului grupării din România (urmărit internațional prin INTERPOL), având asupra sa 50.000 de euro, în numerar şi actele de proprietate a două imobile, reprezentând o parte din plata cantităţii de cocaină care ar fi trebuit să ajungă în România.

După realizarea celor trei acțiuni operative, au fost puse în executare încă 7 mandate de percheziție domiciliară, în București, la imobilele utilizate de membrii grupării, fiind indisponibilizate 12 motociclete și 2 autoturisme de lux.

La activitățile derulate pe teritoriul României, au participat reprezentanţi ai D.E.A., U.S. Marshals Service, Homeland Security Investigations și doi procurori ai Statelor Unite ale Americii.

Activitățile din România au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale și al Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T., iar la acțiuni au participat echipe ale Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Operațiunea s-a desfășurat cu sprijinul specialiștilor Agenției Naționale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate din cadrul Ministerului Justiției.