You are currently viewing EDITORIAL: CE FACEM CÂND NU PUTEM SĂ NE VACCINAM?

EDITORIAL: CE FACEM CÂND NU PUTEM SĂ NE VACCINAM?

  • Post category:Editorial

Termenul de efectuare al rapelului, pentru un rezultat eficient al vaccinului, anunțat acum o lună, era de 21 de zile. Doctorul Adrian Marinescu, vedeta TV a reclamelor anti-covid, ne spune că și termenul de 42 de zile este unul cu efect asupra bolii.
Nu suntem doctori , dar chiar așa ne luați de proști?
In lipsă de vaccinuri, profesorul senator Rafila ne prezintă efectele adverse ale Ivermectinei.
Nu l-am văzut niciodată vorbind public despre efectele adverse ale vaccinului prezentat de producători pe 18 pagini. Una peste alta, se duce o luptă intre cei care vor să se vaccineze și cei care sunt mai rezervați, in condițiile in care statul nu poate vaccina nici măcar prima categorie. Bravos mon cher! Halal să-ți fie!
Uniunea Europeană este cu mult în urma altor zone ale lumii privind rata de vaccinare a locuitorilor săi. În primul rând, campania de vaccinare s-a preocupat de problemele organizatorice și logistică; acum, se confruntă cu o penurie de vaccinuri. Comisia Europeană a semnat contracte cu opt producători pentru un total de aproximativ 2 miliarde de doze.
Până în prezent, numai BioNTech-Pfizer a reușit să livreze tratamentul, dar au anunțat și ei in urmă cu câteva zile că reduc temporar producția la sfârșitul lunii ianuarie.
AstraZeneca, la rândul său, intenționează să livreze doar 40% din dozele anunțate în primul trimestru, in condițiile unor plăți in avans față de această companie.
Sunt alte țări care primesc mai multe doze de vaccin decât UE, sau Comisia a semnat contracte care nu pot fi onorate?
Comisia Europeană și-a lăudat anterior politica centralizată de achiziții publice în domeniul vaccinurilor ca fiind o poveste de succes, în care toate statele membre vor avea acces egal. Se pare insă că ne apropiem de un mic dezastru.
Comitetul director al UE s-a intâlnit cu reprezentanții Astra-Zeneca pentru a reaminti companiei farmaceutice britanico-suedeze de obligațiile sale contractuale. UE are deja așteptări mari de la vaccin, este mai ieftin decât concurenții anteriori și mai ușor de depozitat motiv pentru care a comandat 400 de milioane de doze de la AstraZeneca.
Guvernul italian vrea să-i ducă pe Pfizer și AstraZeneca în instanță pentru a-i forța să-și îndeplinească contractele semnate. „Începem acțiuni legale pentru a obține dozele, nu despăgubirile financiare”, a declarat ministrul de externe Luigi di Maio la televiziunea de stat. Italia se așteaptă la întârzieri în campania sa de vaccinare de până la două luni, a declarat ministrul adjunct al sănătății Pierpaolo Sileri postului de televiziune RAI.
Irlanda este la fel de supărată pentru că penuria a dat peste cap planurile de vaccinare ale țării, la fel ca Suedia, Norvegia și mai multe țări est-europene.

Răzvan Ionescu