You are currently viewing EDITORIALUL LU’ MOCEANU : ȚARA LUI „NU E TREABA MEA!”

EDITORIALUL LU’ MOCEANU : ȚARA LUI „NU E TREABA MEA!”

  • Post category:Editorial

Mor români cu zile, spitalele sunt mistuite de flăcările neglijenței criminale, dar toți își găsesc scuze: „NU E TREABA MEA!”.
ISU se spală pe mâini precum Pilat din Pont cu niște hârtii, iar dacă nu dă autorizatie, și-a îndeplinit misiunea de a veghea la securitatea la incendiu.
O analiză profesionistă a pericolelor pe care le presupun concentrațiile enorme de oxigen și neidentificarea unor metode automate de blocare a alimentării cu acest gaz extrem de inflamabil, obligarea instalării unor senzori care ar declansa pulverizarea automată de substanțe care ar bloca propagarea focului, verificarea instalatiilor electrice, ar însemna prea mult.
E mai ușor să pui pe o hârtie rezoluția cu „nu îndeplinește cerințele” și…gata, nu mai e treaba ta.
Același mare conducator ISU, ce cu câțiva ani în urmă ne asigura că avem toate resursele să tratăm un numar mare de arși, dovedindu-se că nu avem deloc această posibilitate, apare senin și mulțumește salvatorilor. Da,lor, celor ce n-au găsit unul din cadavre, dar dădeau interviuri pe la televiziuni.
Managementul spitalelor este sublim!
În ceea ce privește salariile și contractele cu companiile farmaceutice.
Să facă verificari permanente, controale, supraveghere continuă pentru a urmări starea instalațiilor elecrice, regimul alimentării cu oxigen, luarea masurilor preventive… „NU E TREABA MEA!” .
DSP-ul, ticsit, îmbâcsit de tot felul de neprofesionisti, unde a fost în toate aceste incendii din unitati spitalicesti?
Si-au indeplinit atribuțiile de control, pe linie de siguranță sanitară?
„NU E TREABA MEA!”
Primarii in București și președinții de consilii județene, în teritoriu, au de asemenea în fișa postului atribuții de control, fiind răspunzători de existența și luarea măsurilor de pază, apărare și combatere a incendiilor în urbea pe care o administrează!
Guvernul, miniștrii, secretarii de stat, nu pot fi străini de astfel de catastrofe, fiind responsabili de securitatea și sănătatea noastră.
Aceștia, toți, trebuie să răspundă personal pentru moartea și vătămarea pacientilor, atât penal, cât si administrativ si civil.
Numai asa pot fi responsabilizati, făcuți sa înțeleagă ca funcțiile nu înseamnă numai fală si salarii, ci și răspundere!
Penală!
Tot văd un medic de la spitalul Matei Bals, ce e prezent zi de zi la televizor, la tot felul de emisiuni.
M-am tot întrebat dacă omul ăsta nu are treaba la spitalul copleșit de pacienti?
Se pare că treaba avea, dar e mai plăcut să pozezi toată ziua la televizor „spălând la varză”, în loc să stea în saloane printre pacienți, care sigur ar avea nevoie de el și de „medicii tv”.
Alt „jucător”, ce în alte dăți, la alte tragedii, presedintele aflat în al 7-lea an de mandat și a patra mare tragedie ce implică oameni arși de vii, nu are nici măcar o vină morală!
„NU E TREABA MEA!”, e treaba guvernului! Guvernului…lui.
Așa cum Ponta juca baschet în timpul altei nenorociri, președintele nostru este la schi, la aer curat, țara este pe mâini bune!
Peste toate acestea, subfinanțarea și lipsa investițiilor vin să augmenteze un sistem putred, care pârâie pe la toate încheieturile, „stimați” politicieni!
Oamenii ard, dar răspunderea e a nimănui în țara lui… „NU E TREABA MEA!”!

Plt. MOCEANU-CREATORUL DE EDUCATIE