You are currently viewing MINISTERUL MEDIULUI: Nu există o creștere a radiațiilor, ori la poluarea aerului în urma războiului din Ucraina

MINISTERUL MEDIULUI: Nu există o creștere a radiațiilor, ori la poluarea aerului în urma războiului din Ucraina

  • Post category:general

Ministrul Mediului Tanczos Barna a declarat că litoralul românesc nu e în pericol din cauza războiului din Ucraina .
”Din punctul nostru de vedere, al Ministerului Mediului, un risc real de poluare a Mării Negre nu există, pentru că volumul de apă este atât de mare, încât e aproape imposibil ca în urma războiului și a eventualelor accidente la diverse combinate, fabrici, să fie poluată marea în așa fel încât să ajungă poluarea și la litoralul românesc. Putem afirma fără doar și poate că litoralul românesc nu e în pericol în momentul de față din cauza războiului din Ucraina”, a declarat ministrul Mediului.
Tanczos Barna susține că nu s-a înregistrat nicio creștere, nici la radiații, și nici la poluarea aerului în România.
”Pe radioactivitate, măsuram 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Poluarea aerului, la fel. Toate aceste informații ne ajută să putem preveni anumite lucruri și să putem informa în timp util autoritățile care pregătesc populația în cazul în care observăm devieri de la graficul normal. Nu a fost nicio deviere și nicio creștere, nici la radiații, și nici la poluarea aerului în urma războiului din Ucraina”, a conchis Tanczos Barna.